Van Huët ontwikkelt Transloader

10 oktober 2016

Trailer combineert glasvervoer en general cargo

De Milsbeekse glasvervoerder Van Huët, onderdeel van de Emons Group, heeft voor en met haar klant een uniek en duurzaam concept ontwikkeld: de Transloader, een glasbinnenlader bedoeld voor glastransport en general cargo. Doordat er een inklapbare glasbok gebruikt wordt is het mogelijk om twee vormen van transport te hanteren; dit is een volledig nieuw en gepatenteerd concept.

CO2-reductie

De Transloader draagt bij aan meer CO2-reductie; er is een vermindering van CO2 tot wel 60% mogelijk. Daarnaast zijn er minder vrachtauto’s op de weg voor hetzelfde volume en het concept leidt tot minder ‘leeg gereden’ kilometers. De kostenbesparing is dan ook groot! De trailer is 13.60m lang. Dit in combinatie met het bekende binnenlader-principe, maakt dat de Transloader zich ook leent voor het vervoer van vlakglas-afmetingen tot wel 9 meter. De trailer kan zo’n 25.2 ton glas vervoeren in 40 tons-landen.

Transloader

Net als bij een reguliere binnenlader kan de bok ook uit de trailer gereden worden waardoor lossen makkelijker wordt. De bok blijft wel bij de trailer, ook als er general cargo geladen wordt. Als de Transloader in haar ‘general cargo’-modus staat, kan zij tot wel 33 Europallets of 26 blokpallets vervoeren. Op de Glasstec, de glasbeurs die afgelopen september in het Duitse Dusseldorf plaatsvond, heeft Van Huët haar Transloader voor het eerst gepresenteerd aan een groot publiek. Daarnaast wordt de eerste Transloader ingezet tussen Frankrijk en Spanje.

 

20160929 Transloader 20160929 Transloader stillage 20160929 Transloader stillage zoom 20160929 Transloader general cargo

« Terug naar het nieuwsoverzicht Deel dit bericht: LinkedIn Google+ E-mail

« Nieuwer bericht

Ouder bericht »

Minister Kamp opent Upcycling Gemert

Minister Kamp opent Upcycling Gemert

13 september 2016 - Op maandag 12 september jl. heeft Minister Kamp van Economische Zaken Upcycling in Gemert officieel geopend. In samenwerking met Hofmans heeft de familie Van den Boomen een installatie ontwikkeld... Lees meer »